Esküvői cinematográfia vs. videográfia

Az esküvői cinematográfia sokkal több, mint a klasszikus esküvői videográfia leginkább a látásmódban különül el a hagyományos esküvői videótól – nem a végeláthatatlan rögzítés a cél, hanem az egyedi és megismételhetetlen légkör létrehozása. Esküvői cinematográfia  egy művészet, amikor az operatőr egy teljes filmet készít. Kutatást végez, nagyon különleges felszerelést használ (pl. drón kamera, gimbal, HD vagy 4k-s kamerák ). Az esküvőt minden párnál egyedülálló történetsorral irányítja. A honlapunkon látható filmek mind ezzel a stílussal készültek. Nincs két egyforma kisfilm. Minden esküvő üres vászonnal kezdődik, és mi töltjük meg ezt az üres vászont mindenféle pillanattal.  A filmművészeti stílusú esküvői forgatás, szerkesztés és a legmodernebb technológia mellett büszkék vagyunk a részletekre és a romantikus eredményekre, melynek eredményeképpen tökéletes emlékeket készítünk a párnak az esküvőjük minden mozzanatáról.

Az esküvői cinematográfia egy olyan új kifejezés, amely egyre több párnak szól, akik házasodnak, és esküvőjükre videóst keresnek. Egy esküvői cinematográfus a klasszikus esküvői videót egy esküvői filmre emeli, mint a filmipar rendezője, lélegzetelállító felvételeket készítve az esküvő napjáról. A drámai hatás és a hangulat érdekében rögzíti és szerkeszti. Általában egy bizonyos stílussal és „wow” effektussal kerül bemutatásra. Mindannyian láttunk már legalább egy hosszú, unalmas esküvői videót pl. a  szüleink esküvőjéről. Az esküvői cinematográfiás film általában 3-5 vagy akár 20 percig is tarthat, és folyamatosan fent tartja a nézők figyelmét. Az esküvői videográfusok inkább olyanok, mint az újságírók, akik csak felveszik a pillanatokat és összekeverik a képeket vagy videókat zenével és szöveggel. Az igazi esküvői cinematográfusok történetei meglepőek, változatosak, dinamikusak és érzelmesek.

Sok  esküvői cinematográfus van szerte a világon, hogyan válasszátok ki a legjobbat? 

Honnan tudjátok, ki jó és ki nem? 

 

Íme néhány tanács, ami segítségével talán könnyebb lesz a választás. 

  • Figyelmesen nézzétek meg a korábbi esküvői videóikat, egy nagyszerű operatőrnek sok tapasztalata van a filmkészítésben.
  • Vegyétek figyelembe, hogy egy jó cinematográfusnak egyedi látásmódja és elképzelései vannak. Az események rögzítésén kívül az érzelmek megörökítése előtérbe kerül, egyedi látószögből megörökítve.
  • Fontos, hogy a filmes, képi hatást sajátos zenei világával tudja fokozni 3-5 perces highlight kisfilm vagy akár egy 20 perces esküvői film esetén is.
  • Kérjetek egy találkozót élőben vagy a Skype-on keresztül a személyes párbeszédhez és a kommunikációhoz. Hisszük, hogy nagyon fontos, hogy megismerjétek egymást, hogy kölcsönös szimpátia alakuljon ki köztetek és a leendő videóstok között.