Gyakran ismételt

Kérdések

Mi a különbség a wedding highlights és az esküvői összefoglaló film között?

A wedding highlights az esküvő napján rögzített teljes nyersanyagból megszerkesztett rövid összefoglaló videó, melynek hossza általában 4-6 perc. Ezt legalább két zeneszámmal megszerkesztve. Szívesen használom fel a templomi fogadalomtételeket illetve az egymáshoz tettfogadalmakat, hogy az alkotás igazán személyessé váljon.

Amennyiben részletesebb videót is szeretnél, választhatod a hosszú összefoglaló filmet hozzá, ami kb. 60 - 90 perces. Ebben részletesen bemutatom a szertartásokat, nyitótáncot, játékokat illetve az esti buli táncos jeleneteit.

A filmek leadását 12 hetes határidővel vállalom, mivel több időre van szükségem az anyagok alapos átnézéséhez, összevágásához és a megfelelő fényeléshez, hogy egy minőségi és emlékezetes végeredményt hozhassak létre.

Mennyibe kerül az esküvői filmezés?

Minden esküvő egyedi és különböző, ezért a csomagok mellett van lehetőség rendelkezésre állási időt is választanotok. Van ahol már a készülődéstől ott vagyok, de gyakran előfordul, hogy csak a vendégvárásra érkezem. Ezt Ti döntitek el a kiválasztott csomagok mellé.

Mikor érkezem és meddig maradok?

Általában 12 óra rendelkezésre állás a jellemző, 13:00-ás kezdéssel és maximum éjjel 1 óráig vagyok veletek.

Megkaphatjuk a nyersanyagot?

Nem adom át a nyersanyagokat, hiszen nagyon sok rövid vágóképet készítek alacsony színprofillal, ami nem néz ki jól.

Kb. 100-120 Gb anyag készül egy esküvőn és kiválogatás, fényelés után készül az a színvilág, ami a fiilmjeimet jellemzi.

Kreatív/jegyes filmet készítek?

Igen, erre is van természetesen lehetőség.
A külön napos kreatív/jegyes forgatásról készült felvételekből 2-3 perces kisfilmet készítek.

Az esküvő napján rögzített kreatív felvételekből nem készítek külön kisfilmet, ezek a wedding highlights videóba kerülnek felhasználásra.

Szoktam javasolni, hogy az esküvőtök napján a csoportképek után hagyjatok meg legalább 20-30 perc „pihenőt”, ahol eltudunk vonulni néhány felvétel erejéig, hogy az aznapi formátok meg legyen örökítve külön intimebb jelenetekkel.

Zeneválasztás

A highlights filmek esetében a zeneválasztás az én feladatom.
Ennek oka, hogy a képi anyaghoz az adott nap hangulatához passzoló zenét/zenéket az utómunka során lehet a legjobban összhangba hozni.

Filmjeimben elhangzó zenék mindegyikénél külön licensz díjat fizetek, így elkerülve az esetleges jogi szabályba ütközéseket.
Én nem csak a vizualitásra fektetem a hangsúlyt, a kép és a zene összhangja teszi igazán egyedivé amit csinálok.

Drónt használok e az esküvőn?

Az esküvő napján, valamint a kreatív forgatáson külön díj ellenében készítek drónfelvételeket, amennyiben az időjárási körülmények és a helyszínek adottságai ezt lehetővé teszik.

Fotózással is foglalkozol?

Kizárólag filmkészítéssel foglalkozom, de nagyon szívesen ajánlok Nektek olyan fotósokat, akikkel már jól összeszokott csapatként dolgozunk együtt!